Uitnodiging inwonersavond Natuur in de Stad

Kom naar onze inwonersavond op 12 juni en laat u inspireren! Tijdens deze avond presenteren we het definitieve omgevingsprogramma Natuur in de stad.

Samen met u, onze collega's, externe partijen en partners hebben we hard gewerkt aan het programma. We hebben uw ideeën en suggesties gebruikt om een programma voor de komende 10 jaar te maken. Tijdens deze avond presenteren we het definitieve omgevingsprogramma. We laten u zien hoe we van onze stad een gezondere leefomgeving willen maken door haar groener te maken en de biodiversiteit te verbeteren. Daarnaast delen wij hoe we ons aanpassen aan het veranderende klimaat.

Maak daarnaast kennis met Groentje, onze enthousiaste mascotte die staat voor groen. Doe mee aan de leuke Groentje-quiz en test uw kennis over natuur en biodiversiteit. Als dank voor uw betrokkenheid ligt er een kleine groene attentie voor u klaar. Het belooft een informatieve en interactieve avond te worden. Zien wij u ook?

Laat ons weten dat u erbij bent

Meld u aan voor deze inspirerende avond door een e-mail te sturen naar natuurindestad@nieuwegein.nl. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen!

Programma

  • Ontvangst
  • Maak kennis met Groentje
  • Groentje-quiz
  • Terugblik op het participatietraject
  • De 5 pijlers van het omgevingsprogramma
  • Welke groenprojecten voeren we al uit
  • Participatie en planning voor het komende jaar

Aanvullende informatie

Datum: 12 juni 2024

Tijd: 19.00 – 21.00 uur

Inloop: vanaf 18.30 uur

Locatie: Theater de Kom

Waarom een omgevingsprogramma?

Het omgevingsprogramma draagt bij aan de realisatie van onze ambitie voor een fijne en groene stad, zoals beschreven in de Omgevingsvisie Nieuwegein. We staan voor een uitdaging als het gaat om het verbeteren van de biodiversiteit en dat kunnen we als gemeente niet alleen. Samen met u willen we Nieuwegein vergroenen!

Lees het omgevingsprogramma