De Duurzame POP-up!

Het Infocentrum City en het Duurzaamheidsloket zijn verhuisd en zitten tegenwoordig in De POP-up. Bij de bouw en inrichting van deze nieuwe locatie hebben we rekening gehouden met duurzaamheid. Hier leest u voor welke duurzame oplossingen we hebben gekozen om er De duurzame POP-up van te maken.

Duurzame energie

Op het dak van De POP-up liggen 3 hergebruikte zonnepanelen. Eerder lagen deze panelen op het oude Milieu Educatie Centrum-gebouw. Deze zonnepanelen wekken genoeg energie op om een accu op te laden, waarmee we de binnenverlichting (ledlampen) laten branden en koffie kunnen zetten. Binnenkort plaatsen we nog een klein windmolentje dat energie opwekt voor de accu. Voor het verwarmen en verkoelen van het gebouw is gekozen voor energiezuinige luchtwarmtepompen.

Groen gebouw

De POP-up is ook een groene en klimaatadaptieve plek. We hebben een geveltuin van 6 meter aangelegd langs de zuidgevel, 4 grote boombakken geplaatst en een groene gevel langs de westgevel gemaakt. Dat is goed voor het opvangen van regenwater en zorgt voor koeling op warme dagen. Al het regenwater wat op het dak van De POP-up valt, vangen we op in de plantvakken en een regenton. Met het regenwater uit de regenton geven we de planten binnen ook water. Later plaatsen we nog een groen dak op het gebouw.

Wilt u ook een geveltuin langs uw gevel of schuur?

Bekijk subsidiemogelijkheden voor groene daken, gevels, vergroenen van de tuin of opvangen van regenwater.

Circulair gebouw

Naast de hergebruikte zonnepanelen zijn er nog meer circulaire keuzes gemaakt bij de bouw en inrichting van De POP-up. Zo bestaat het gebouw zelf uit 6 hergebruikte bouwketen. Daarnaast zijn alle meubels en de keuken van de oude locatie meeverhuisd naar De POP-up. De vaatwasser komt van de kinderboerderij en 2 grote tafels stonden vroeger in de bibliotheek.

Alle keuzes die zijn gemaakt voor deze duurzame plek, kunt u ook als inspiratie voor thuis gebruiken.