Werkzaamheden De Wiers gereed

We hebben goed nieuws! De werkzaamheden aan de Industrieweg, Montageweg en Constructieweg zijn voltooid. Ondanks enkele vertragingen, zijn we trots op het eindresultaat. We bedanken alle bedrijven voor hun geduld en medewerking, vooral tijdens de periodes van slecht weer.

Wat is er gedaan?

  • Het riool in de Montageweg is deels vervangen.
  • De bestrating van de straten is vernieuwd.
  • Er zijn nieuwe bomen geplant.
  • De vrachtwagenparkeerplaats is opnieuw bestraat.

Verbeterde uitstraling

Het bedrijventerrein ziet er weer prachtig uit. Alle genomen maatregelen dragen bij aan een aantrekkelijke omgeving. Daarnaast zijn er nog meer positieve ontwikkelingen zichtbaar. Oude panden worden vervangen door nieuwe en bestaande panden worden opgeknapt. Deze inspanningen dragen bij aan een nog mooiere uitstraling van het terrein. 

Wethouder Ellie Eggengoor: "Wat een mijlpaal voor ons bedrijventerrein De Wiers! Met de werkzaamheden nu achter de rug, is het tijd om te genieten van de opgeknapte straten. Dit vernieuwde uiterlijk draagt bij aan een omgeving waar we samen trots op kunnen zijn. Laten we samen zorgen dat we dit mooie resultaat behouden en respectvol omgaan met onze omgeving."

Toekomstbestendige bedrijventerrein

Dit herstratingsproject sluit ook aan bij het project 'Toekomstbestendige Bedrijventerreinen', waarbij iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt voor de toekomst van Plettenburg en De Wiers. Een ontwikkelgroep van lokale ondernemers inventariseert momenteel de aandachtspunten voor de komende periode. 

Meer informatie hierover is te vinden op www.ikbennieuwegein.nl/tbb.

Aandacht voor juist gebruik

Nu alles opgeknapt is op De Wiers, willen we het bedrijventerrein netjes houden. Een paar voorbeelden waar we aandacht voor vragen zijn:

  • Geen auto's in groenstroken of op trottoirs parkeren.
  • Geen langdurige stalling van auto’s, campers, caravans of aanhangers in openbaar gebied.
  • Alleen vrachtwagens (geen losse opleggers) in de daarvoor bestemde vakken parkeren.
  • Geen gemeentegrond illegaal in gebruik nemen (zelfbeheer is in overleg mogelijk).
  • Geen openbare parkeervakken met bebording claimen voor eigen gebruik.

Vanaf nu zullen we dan ook strenger gaan controleren op het juiste gebruik van ons bedrijventerrein. Als het nodig is, zullen er ook boetes worden uitgedeeld. Toch willen we iedereen vragen om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Handhaving en boetes hebben niet onze voorkeur. Laten we daarom allemaal ons steentje bijdragen om De Wiers mooi en aangenaam te houden. Zo zorgen we samen voor een prettige omgeving voor iedereen. Wat de regels zijn (naast uiteraard de normale verkeersregels) is te vinden in de plaatselijke verordening, deze is in te zien op: www.nieuwegein.nl/apv.