Werkzaamheden aan de Liesboschbrug

Vanaf maandag 1 juli start de gemeente Utrecht met wegwerkzaamheden op de Liesboschbrug, de Winthontlaan, de Noordersluis, het Oeverpad en de Gelderlantlaan. De werkzaamheden zijn vrijdag 26 juli klaar.

Wat gaat er gebeuren?

Het asfalt is verouderd en is daarom aan vervanging toe. De gemeente Utrecht verwijdert het oude asfalt en brengt nieuw asfalt aan. Ook passen ze de 2 oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers aan, zodat deze veiliger worden. Daarnaast wordt er onderhoud uitgevoerd aan de Liesboschbrug.

Wat gebeurt wanneer?

Wanneer Wat
Maandag 1 juli t/m vrijdag 5 juli van 6.00 uur tot 19.00 uur Winthontlaan - Het asfalt op de Winthontlaan wordt vervangen, vanaf de kruising Mauritiuslaan tot de kruising Noordersluis/Liesboschbrug. Ook de oversteekplaats bij de Mauritiuslaan wordt aangepast. De Winthontlaan is afgesloten voor doorgaand verkeer.
Maandag 8 juli t/m zondag 21 juli van 0.00 uur tot 23.59 uur Liesboschbrug en kruispunt - Het asfalt op de kruising Noordersluis/Liesboschbrug wordt vervangen. Daarnaast wordt de oversteekplaats op deze kruising aangepast. Er wordt ook aan de Liesboschbrug gewerkt. De kruising en de brug zijn afgesloten voor al het verkeer.
Maandag 22 juli t/m vrijdag 26 juli van 6.00 uur tot 19.00 uur Noordersluis, Oeverpad en Gelderlantlaan - Het asfalt vanaf de kruising Noordersluis/Liesboschbrug tot en met de Gelderlantlaan wordt vervangen. De Noordersluis, het Oeverpad en de Gelderlantlaan zijn afgesloten voor verkeer.

Omleidingen en overlast

  • 1 juli tot en met 21 juli: voor bestemmingsverkeer is de Winthontlaan, de Noordersluis, het Oeverpad en de Gelderlantlaan alleen bereikbaar via de Liesboschbrug.
  • 8 juli tot en met 21 juli : voor bestemmingsverkeer is de Noordersluis, het Oeverpad en de Gelderlantlaan bereikbaar via het terrein van Q-buzz (bewaakte toegangspoort aan de Griffioenlaan). Voor bestemmingsverkeer is de Winthontlaan bereikbaar via de Mauritiuslaan. U kunt niet langs de kruising Noordersluis/Liesboschbrug en de brug.
  • 22 juli tot en met 26 juli: voor bestemmingsverkeer zijn de Noordersluis, het Oeverpad en de Gelderlantlaan beperkt bereikbaar. Bestemmingsverkeer wordt als dat nodig is omgeleid via het terrein van Q-buzz (bewaakte toegangspoort aan de Griffioenlaan).

Probeer tijdens de wegwerkzaamheden buiten de spits te reizen of de fiets te nemen. Of probeer vaker thuis te werken als dat kan.