Wethouder John van Engelen lanceert de gratis elektrische bakfiets voor het wegbrengen van grofvuil.

Elektrische bakfiets

Eenvoudig en milieuvriendelijk

Inwoners van Nieuwegein kunnen gratis een elektrische bakfiets van de gemeente gebruiken om grofvuil en groot tuinafval op een milieuvriendelijke manier naar het recyclingstation te brengen. Hiermee bespaart u niet alleen de kosten van een ophaalafspraak voor grofvuil, ook wordt het afval op het recyclingstation beter gescheiden tot wel in 18 verschillende soorten. Reserveren kan via www.nieuwegein.nl/bakfiets.

Beter scheiden, meer hergebruiken

Het scheiden en recyclen van materialen, zoals papier en karton, plastic en organisch afval zorgt ervoor dat deze opnieuw kunnen worden gebruikt tot nieuwe producten en/of grondstoffen. Waaronder compost voor planten, gerecycled papier en karton en herbruikbare shampooflessen.

Hoe werkt het?

Het gebruik van de gratis elektrische bakfiets is eenvoudig. U kunt online de bakfiets reserveren via www.nieuwegein.nl/bakfiets en deze ophalen bij kringloopwinkel Nieuwe Vorm (Drenthehaven 2, Nieuwegein). Vervolgens kunt u het afval gemakkelijk en milieuvriendelijk naar het recyclingstation brengen. Na gebruik kan de bakfiets weer worden teruggebracht naar de kringloopwinkel voor de volgende gebruiker.