Aanpassen bushaltes Galecopperdijk

Vanaf donderdag 13 juni a.s. wordt gestart met het aanpassen van de bushaltes Galecopperdijk aan de Galecopperlaan. De haltehavens worden opgeheven en de bus gaat vanaf dan halteren op de rijbaan.

Aanleiding

In 2021 is het Mobiliteitsprogramma Nieuwegein 2021 – 2030 door de gemeenteraad vastgesteld. Eén van de maatregelen die hierin opgenomen zijn is het halteren van de bus op de rijbaan. Hierdoor kan de bus sneller doorrijden na het halteren. Bovendien kan de bus dichter bij de halte komen wat het in- en uitstappen makkelijker maakt.

Werkzaamheden

Op donderdag 13 juni 2024 starten we met de werkzaamheden aan de bushaltes. De verwachting is dat deze 4 weken duren. Op woensdag 10 juli 2024 zijn de werkzaamheden afgerond.

Afsluiting en omleidingsroute

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren wordt de Galecopperlaan tussen de rotonde Herman Heijermanshove en de rotonde Simon Vestdijkhove afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld via de Batauweg en de AC Verhoefweg.  De Galecopperdijk-noord is bereikbaar via de Rotonde Galecopperzoom en de Galecopperwetering. Sportpark Galecop is bereikbaar via de rotonde Herman Heijermanshove. Fietsers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden en kunnen gewoon doorrijden via de gebruikelijke fietspaden.

Bushalte tijdens de werkzaamheden

De bussen en de hulpdiensten kunnen tijdens de werkzaamheden wel doorrijden, deze worden via slagbomen toegelaten. Dit doen we omdat anders geheel Galecop niet bereikbaar zou zijn voor het openbaar vervoer. De bushalte is tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar, er wordt een tijdelijke bushalte gecreëerd zodat er toch gebruik gemaakt kan worden van de bussen. De locatie van de tijdelijke bushalte zal met een haltebord worden aangegeven. Kijk voor actueel reisadvies over de bussen op www.u-ov.info of op www.9292.nl.