Extra hulp voor gedupeerden door toeslagenaffaire

Als u getroffen bent door de problemen met de kinderopvangtoeslag, dan krijgt u financiƫle compensatie van de Belastingdienst. Daarnaast kunt u via onze gemeente extra hulp krijgen. Dit heet de brede ondersteuning.

Waarmee kan de gemeente helpen?

De gemeente helpt u bij het maken van een nieuwe start. Dit wordt ook wel de brede ondersteuning genoemd. De gemeente kan u helpen bij verschillende dingen. Bijvoorbeeld bij geldzorgen of schulden. Maar ook bij werk, (psychische) gezondheid, uw gezin, in het contact met de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) of door een luisterend oor te bieden voor alles wat u hebt meegemaakt. Samen kijken we wat er nodig is om een nieuwe start te maken. U krijgt de hulp op basis van een plan van aanpak dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie. In het plan van aanpak staan de afspraken die u samen met de gemeente maakt.

Hoe krijgt u hulp?

In onze gemeente werken medewerkers die veel weten over de toeslagenaffaire en over de hulp die er is. Zij hebben al heel veel gesprekken met ouders en kinderen gevoerd en ze weten precies hoe het herstelproces van UHT eruitziet. Ze denken graag met u mee over hoe uw leven weer op de rit kan komen. En u mag ze alles vragen.

Neem contact op met de specialist kinderopvangtoeslag door te mailen naar h.bachir@wil-lekstroom.nl of te bellen naar 06- 42 90 17 68. Samen met de specialist kinderopvangtoeslag kunt u gesprekken voeren over de hulp die nodig is. Zij nemen de tijd voor u.

Hulp voor kinderen van gedupeerde ouders

Zijn jouw ouders gedupeerd door de toeslagenaffaire? Voor jou is er dan de kindregeling. Je krijgt een brief van de Belastingdienst over de kindregeling. Daarin staat ook informatie over het geldbedrag dat je krijgt. Naast het geldbedrag kun je ook hulp krijgen van de gemeente.

Wil je met iemand van de gemeente praten over de toeslagenaffaire, of heb je andere vragen? Neem dan contact op met de specialist kinderopvangtoeslag door een mail te sturen naar h.bachir@wil-lekstroom.nl of te bellen naar 06- 42 90 17 68.

Hulp voor ex-partners van gedupeerden

Bent u een ex-partner van een gedupeerde ouder? En was u toeslagpartner voor de Belastingdienst? Dan kunt u misschien ook hulp krijgen vanuit de ex-toeslagpartnerregeling. Meer informatie kunt u vinden op Alles over de ex-toeslagpartnerregeling.

Heeft u naast deze regeling ook behoefte aan extra hulp van de gemeente? Wilt u met iemand van de gemeente praten over de toeslagenaffaire, of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met de specialist kinderopvangtoeslag door een mail te sturen naar h.bachir@wil-lekstroom.nl of te bellen naar 06- 42 90 17 68.

Hulp voor nabestaanden

Bent u toeslagpartner voor de Belastingdienst of een kind van een overleden gedupeerde? Dan is er een nabestaandenregeling waar u misschien gebruik van kunt maken. De Belastingdienst neemt contact met u op om u aan te melden voor deze regeling. Meer informatie over deze regeling kunt u vinden op Nabestaandenregeling.

Heeft u naast deze regeling ook behoefte aan extra hulp van de gemeente? Wilt u met iemand van de gemeente praten over de toeslagenaffaire, of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met de specialist kinderopvangtoeslag door een mail te sturen naar h.bachir@wil-lekstroom.nl of te bellen naar 06- 42 90 17 68.

Veel ouders denken dat ouders en kinderen recht hebben op geld of spullen van de gemeente. Of dat gemeenten vanuit de SPUK een vast bedrag per ouder beschikbaar hebben. Of dat iedereen altijd precies hetzelfde krijgt. Dat klopt niet. En het zorgt soms voor verwarring en teleurstelling. Of boosheid. Per ouder of kind kijken we naar uw persoonlijke situatie en wat nodig is om een nieuwe start te maken.

De SPUK (Specifieke Uitkering) is een speciale beleidsregeling waarmee de Rijksoverheid geld beschikbaar stelt aan gemeenten. Dat geld is bedoeld om alle regelingen in de hersteloperatie uit te kunnen voeren. In dit geval de brede ondersteuning (hulp) aan ouders en kinderen.